Har 3 hinkar med varsin tomat planta på balkongen som ger massor av tomater...
Idag plockade jag av de mest mogna.. en 7:e del vad som kommer mogna inom några veckor..
Så vad ska jag göra med dem..
Hittade ett enkelt konserverings tips.. så jag har testat men inte smakat av än..
Tog 2 glasburkar med skruvlock och ställde in i ugnen på 120 grader under 10 minuter så de blir helt steriliserade.
Packade därefter tomater, hade inga färska kryddor så det blev lite fryst, röd chili, lite basilika, persilja och några skivor av en vitlöksklyfta packade så mycket jag kunde i burken.
Hällde på ett par matskedar med god olivolja, i med lite havssalt.
Enligt tipset ska man bara skruva på locket löst, men inte helt utan
bara så det börjar bli lite, lite motstånd.
Ställde tillbaka dem i ugnen och höll koll på att det skulle börja bubbla ordentligt, då tog jag ut dem och drog åt locket hårt..
Konserverat dem,
Ska bli spännande att smaka av dem i helgen,recension kommer inom kort..
Det påstås att de ska smaka som om man nyss gjort i ordning dem som en salsa..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar