söndag 23 juli 2017

En sommar söndags middag...

För några veckor sen så gjorde jag hemlagad pasta för första gången, ravioli.. och jag har blivit biten på hemgjord pasta.. Recept på Raviolin kommer, men inte idag..

Bästa vännerna Monika och Magnus är i Italien på mat/vin/olivolja/semester-resa och jag har fått låna deras pasta maskin.. måste införskaffa en själv tror jag..

Pratat om denna pasta för Tina och så jag var tvungen att bjuda över henne på söndags middag så hon fick vara med att göra pastan oxå..
Så idag blev det hemgjord tagliatelle med gräddstuvad bladspenat med ugnsbakad lax och färska räkor..Gjorde pasta degen i går kväll..





Grundpastadeg
1,5 dl vetemjöl2 dl durumvetemjöl2 msk olivolja1 ägg + 1 äggula2 msk vatten (blir den för torr ha i en msk vatten till, får inte bli för torr)
1/2 tsk salt






Jag hade även i 2 msk rivet citronskal och 1 msk pressad citronsaft.

Idag när vi kom hem satte vi på ugnen på 220 gr, in med halv, halvfrusen laxsida, grydda med citrongrillkrydda och lite oliv olja ringlat över den.. täck med bakplåtspapper.. in i ugnen ca 20 till 30 min, checka av..

Medans den är i ugnen så gräddstuvade jag lätt bladspenaten, salt, peppar, citronsaft, redde av med lite mjöl..

Sätt på en stor kastrull med vatten, salta och koka upp..


Nu till pastan.. 


Mjölade bordet lite, tog fram pasta maskinen, skar 1 cm tjock skiva av pasta degen, platta till med mjöl på bägge sidorna..

Började valsa på 0 först..

Sen valsa på 1
Där efter 3, mjöla pastan lite... valsa vidare på 5:an, häng upp remsorna för vila..



När vi valsat klart all pasta var laxen klar..

Nu valsar vi remsorna i position nr 6, till 
tagliatelle remsor.. när allt är klart snabbt ner i kokande vatten, koka ca 2 min, häll av, spola med kallt vatten, fräs upp lite smör eller ta någon tsk oliv olja och rör om..









Lägg upp på tallriken och garnera med räkor, njut :)

Bone Appétit 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar