måndag 30 juli 2018

Picklad rödlök och rökt regnbåge..

I lördags ramlade jag över en rökt regnbåge i Oxelösund på rökeriet som återuppstått...    Vilken lycka för mig...


Idag har jag rensat den och en del har jag nu fryst in så jag kan njuta vidare av den framöver..


Det blev en enkel knäckemacka till lunch efter träningen med majonnäs och några bitar av regnbågen..




Den sista tiden har jag vart så sugen på rödlök.. fråga mig inte varför
Så jag fixade i ordning 2 små burkar med picklad rödlök 

Ingredienser:
4-5 små-mellan röda lökar
1,5-2 dl dl vatten
0,5 dl socker eller honung
0,75 dl ättika



Gör såhär:

Skiva rödlöken supertunt med en kniv eller ta hjälp av en mandolin om du har en sådan i en bunke.

Koka upp vatten, socker och ättika och se till att sockret löser sig.
Häll den varma lagen över löken och rör om med en gaffel.
Fyll sedan 
dina burkar fullt upp och sätt på locken, ställ i kylskåpet.

Hållbarhet?

Den picklade löken håller i kylen i några veckor, just socker och ättika fungerar som en konservering.

Så till middag blev det igen en knäckemacka men denna gången med skivad potatis, regnbåge och picklad rödlök :)


Så god sommarmat :)










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar