
Jag har exprementerat lite och här kommer ett försök där jag snott ideér hej vilt från andras recept och mitt ihopkok blev helt okej :)
Vad behövs:
25 gr jäst
1 krm salt
1 msk mörk sirap (socker för jäsningens skull)
1 dl fil
2 msk linfrön
4 msk solrosfrön
Blandas och rör ut jästen noga, nu i med resten:
3 dl Vetemjöl Special med fullkorn
3 dl Rågsikt
1+1 dl vanligt vetemjöl sista dl till utbakningen
Röres ihop till en deg, jag kör med bunke och träslev.
Häll upp degen på ett bakpapper, knåda i ca 5 min, dela upp på 10 bollar och lägg i stora bullformar på en bricka, på med plastfolie, in i kylen över natten.
Sätt på ugnen på 225 gr, pensla ägg och ha på sesamfrön eller vallmofrön, låt stå ca 20 min, sen in i ugnen mellan 12-15 min beroende på ugn :)
Ät & Njut
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar