tisdag 18 juni 2013

Kalljästa frallor till frukost..

Finns det något godare än att vakna och få nygräddade frallor?

Jag har exprementerat lite och här kommer ett försök där jag snott ideér hej vilt från andras recept och mitt ihopkok blev helt okej :)

Vad behövs:
25 gr jäst
2 dl kallt vatten
1 krm salt
1 msk mörk sirap (socker för jäsningens skull)
1 dl fil
2 msk linfrön
4 msk solrosfrön

Blandas och rör ut jästen noga, nu i med resten:
3 dl Vetemjöl Special med fullkorn
3 dl Rågsikt
1+1 dl vanligt vetemjöl sista dl till utbakningen
Röres ihop till en deg, jag kör med bunke och träslev.

Häll upp degen på ett bakpapper, knåda i ca 5 min, dela upp på 10 bollar och lägg i stora bullformar på en bricka, på med plastfolie, in i kylen över natten.
Sätt på ugnen på 225 gr, pensla ägg och ha på sesamfrön eller vallmofrön, låt stå ca 20 min, sen in i ugnen mellan 12-15 min beroende på ugn :)

 Ät & Njut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar