söndag 7 april 2013

Tryckkokare!

Tryckkokare!

Jag har börjat utforska och laga mat med tryckkokare och vinner både smaker och tid, samt att kött blir så gudomligt mycket mörare.

Tänkte samla mina försök här under "etiketten" Tryckkokare

Idag så här på söndags förmiddag har jag kokat kalops en klassisk svensk husmanskost


Högreven har jag köpt hos Örebros Kötthandlar'n på Lövstagatan 1, priserna är oftast under de stora köp jättarna ICA, Citygross, Willys priser. Och efftersom de alltid fixar fina skivade bitar som putsade och klara för att tärna blir det mer prisvärt :)

Köttet ca 1,5 kg tillsammans med 20-25 kryddpepparkorn, 1 tsk salt, 3-5 lagerblad, 3 små gula lökar i bitar, 5 morötter i stora bitar, ca 1, 4 dl vatten stoppar jag ner i tryckkokaren, kokar upp på det högre trycket 2, och låter koka vidare på mellan värme i 30 min.

Därefter släpper jag ut trycket, blandar 2-3 msk vetemjöl i gräddblandning (ca 1 dl grädde och 1 dl vatten) rör i och kokar ihop, tillsätter 2 kött tärningar samt 1 tsk soja.

Voila! färdigt och du har ett kött som smälter i munen, Bon Appétit



~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Ny sida ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Nytt recept ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

2 kommentarer:

  1. Älskar tryckkokaren! Ska pröva ditt recept! Den tryckkokaren jag har är visserligen 30 år gammal men fungerar perfekt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den fungerar nog fortfarande ska du se, lycka till :)

      Radera