tisdag 2 april 2013

Petite-Chouer - Sååå avundsjuk på min syster...

Något jag älskar så är det "Petite-Chouer" dessa vattenbakelser smälter i munnen och går att använda till allt som förrätt, efterrätt, natta mat osv..

Idag såg jag följande bild på FB
och min syster skriver: 

Petite-Chouer


Skulle göra ett par "bollar" i pingpong size
En anledning till att jag inte diggar o baka :/
Skiten gör inte som JAG vill och det är för mycket siffror inblandade,

Bollarna är Petite-Chouer ifall ni undrar, inget socker och man kan fylla dom med vad som helst, från vaniljgräddkräm elr en röra av rökt lax, creme fraiche och pepparrot.
Så perfekta.. så hon skickade med receptet..
Tiger, rec på dom här är:
75gr smör/margarin
1,1/2 dl vatten
1,1/4 dl vetemjöl (75gr)
3 st ägg

o så gör man som vanligt i kastrull
12 st bollar bidde det

Här kommer även tillvägagångsättet i kastrullen :)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
3. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.

4. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt.

5. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
6. Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.

8. Låt dem svalna på galler.



Översta bilden är på färdiga och den till nedre har vaniljgräddkräm i sig och låt fantasin flöda med fyllningar..

Perekta att stoppa i frysen och sen ta fram för långsam tinning om man kan bärga sig och vänta tills den är tinnad
Bon Apetie


Om: http://www.ne.se/lang/petit-chou
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Ny sida ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Nytt recept ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar