torsdag 14 november 2013

Spenatsoppa eller broccolisoppa

Min syster yster är en påhittig kvinna..


Idag hittade jag denna härliga bild på spenatsoppa på hennes Facebook sida så jag måste föreviga den så jag bad om receptet…

Enligt min syster Encarna:
Jag gör den på olika sätt beroende på hur bråttom jag har..





Snabb och enkelt: 1 lit vatten i vattenkokaren, ner i kastrull, släng i 2 buljongtärningar, (kyckling elr grönsak) sjud upp, peppra, sen i med en 400-500 gr frusen spenat, låt sjuda upp, gör en redning på vilket mjöl/pulver du själv gillar, skaka tillsammans m ca 1 dl mjölk, vispa ner i varma vätskan, smaka av, sen hivar jag i grädde och ev mer mjölk elr vad du vill ha (mängd efter dina smaklökar), smaka igen o tillsätt mer av salt elr peppar om det behövs, rör o sjud på svag värme ca 5 min Voila 
Liiite mer tid o fancy:
1 lit vatten i V-kokarn, smör i kastrull, fräs/svetta lite charlottenlök elr gul lök som är finhackad (inte få färg), i med spenaten och låt fräsa med tills det tinat, släng i samma sort buljong och mängd som ovan, och i med vattnet (inte allt, du märker hur du vill ha soppan o kom ihåg ev vin & grädde), sjud en liten stund innan du reder och hivar i grädde, tänk på att löken behöver lite tid, skvätt vitt vin om du vill, skaka mjölk o mjöl som ovan, grädde, peppar smaka, smaka, sjud på svag värme i ca 5 min
Voila
Fancy: Samma gör jag om jag gör Broccolisoppa, enda skillnaden är att broccolin ska bli mjuk, så den får sjuda en stund i vattnet, när broccolin känns okej för dig, då hivar jag i buljongtärningarna, (annars smakar bara broccolin buljongkokt broccoli  ), mixar så att jag har lite grova bitar men ändå en smooth soppa  Broccolin smakar broccoli och buljongen är där den ska vara, runt om

Smaklig spis..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar