Frukostkorv med pepparrotsås, här har jag använt kall kokt potatis
som jag rivit och mikrat ca 90 sekunder.
|
är något av det godaste jag vet, enkel, billigt och smakrikt.
Jag börjar med att sätta på ett gäng potatis på kokning - medans den kokar och blir klar hinner jag göra korv och sås.
Jag kokar korven (Frukostkorv alternativt Falukorv) i ett förkokat vatten där en halv lök, 4-5 krossade kryddpepparkorn, 1 st lagerblad fått koka minst 10 min innan jag lägger ner korven och sjuder ca 10-15 min.
Jag kokar korven (Frukostkorv alternativt Falukorv) i ett förkokat vatten där en halv lök, 4-5 krossade kryddpepparkorn, 1 st lagerblad fått koka minst 10 min innan jag lägger ner korven och sjuder ca 10-15 min.
Gör samtidigt en helt vanligt béchamelsås, smält smör, 2 msk mjöl, 3-5 dl mjölk, krydda med vitpeppar, salt och till sist riven pepparrot.
Klart att servera, mums..
Klart att servera, mums..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar