torsdag 27 mars 2014

Kokt frukostkorv med pepparrotssås


Frukostkorv med pepparrotsås, här har jag använt kall kokt potatis
som jag rivit och mikrat ca 90 sekunder.
Kokt frukostkorv med pepparrotsås
är något av det godaste jag vet, enkel, billigt och smakrikt.


Jag börjar med att sätta på ett gäng potatis på kokning - medans den kokar och blir klar hinner jag göra korv och sås.

Jag kokar korven (Frukostkorv alternativt Falukorv) i ett förkokat vatten där en halv lök, 4-5 krossade kryddpepparkorn, 1 st lagerblad fått koka minst 10 min innan jag lägger ner korven och sjuder ca 10-15 min.
Gör samtidigt en helt vanligt béchamelsås, smält smör, 2 msk mjöl, 3-5 dl mjölk, krydda med vitpeppar, salt och till sist riven pepparrot.

Klart att servera, mums..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar