måndag 3 mars 2014

Söndags grytan, Röda grytan

RÖDA GRYTAN

Jag är ju som sagt förtjust i min tryckkokare och tänkte bjuda på min röda gryta..
Supergott som vanligt och köttet smälter i munnen..


Vad innehåller den då? räcker till ca 8-10 portioner
  • 2 kilo högrev (skärs á 2*3 cm i små bitar  )
  • Färsk paprika efter behag och färg (skärs i klyftor)
  • 2 st gula lökar (skärs i klyftor)
  • 3-4 lagom vitlöksklyftor (skärs i småbitar)
  • 3 st kalvbuljongs tärningar
  • 2 l kokande vatten
  • 3-4 msk Chipotle paste
  • 3-4 msk söt paprika pulver
  • 2 tsk salt 
  • lite svartpeppar
  • 1 st fpk krossade tomater
  • 3-5 msk tomatpasta
  • lite mjöl för avredning
Börja med att koka upp och skumma av köttet
Efter skumningen lägg i alla ingredienser och sätt på locket.
Tryckkok på steg 2 i  ca 45 min, dra ner värmen på spisen men det ska fortfarande pysa

Stäng av plattan, låt kastrull stå kvar på plattan, låt pysa ut helt för varje steg tills allt tryck är borta

Ang koktiden, pröva er fram, tiden kanske kan förkortas till 35 min efterom det efterkokar lite, mitt kött blev nästan sönderkokt.


Red av med lite mjöl, servera med potatis, pasta eller ris samt med lite yougurt om någon tycker det blir för starkt.

Bon apetit :)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Ny sida ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Nytt recept ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar