lördag 13 februari 2021

Ugnsbakade grönsaker både till lördags middag och söndags middag...

För att mota tristessen i slutänden av en vanlig virus förkylnings period som varat i 18 dagar har jag hållit mig isolerad ifall i fall det kunde vart Corona samt att inte ta några risker att dra på mig annat får man under hålla sig själv..

Nu börjar orken komma och ibland föds något gott ur att bara skapa...

Längtat efter potatis och purjolökssoppa & sugen på kyckling
Slår två flugor i en smäll och förbereder både för dagens middag och söndagsmiddagen.

Har tyvärr fallit för en del pasta den sista tiden som inte är så bra för min D2, vad äter man istället? Bulgur är ett alternativt, förvisso rätt högt kolhydrats värde men man blir mätt betydligt längre än av pasta

Recepten nedan räcker för ca 4 portioner för mig..

Först ugnsbakning av 3 st röd spets paprika, 1 halv stor purjolök, 2 st gula lökar och 400 gr romanticatomater ca 40 min i 175-200 grader.



I formar grunda med lite rapsolja i botten och lägg ner grönsakerna.. vänd efter halva tiden och bli inte orolig för vätskan.. den kommer vi ta hand om senare för att spara smakerna..







Samtidigt kokar jag 2 portioner av grov bulgur, 1 1/2 dl bulgur, lite salt med 2 1/2 dl vatten, koka i 6 min svag värme med lock, sen dra i från den, rör om med gaffel och låt stå 15 min och vila..

Under tiden skivar jag lite tunna skivor av kycklingfilén, salt och peppar, fräser på i stekpannan och sen ställer åt sidan för att vila lite medans jag rör ihop Bulgur blandningen..


I kaststrullen med bulgur har jag i färsk persilja som hackas valfri mängd, koriander kan säkert användas för den som gillar det..
1 av de ugnsbakade spetspaprikorna som strimlas, en msk av Icas Pesto Arrabbiata (soltorkade tomater, paprika, chili), liten vitlöksklyfta som pressats, 1 av de ugnsbakade gula lökarna, ca 7-8 st av ugnsbakade tomaterna, sky från formarna ca 3-4 msk och rör ihop.

Lägg upp som ägg med en matsked på tallriken, ca 3 st, två av skivorna av kycklingen, ta en tredjedel av en av paprikorna snurra ihop till en ros, en klyfta citron som man sen pressar över.. såååååååååå gott... 





Jaha men resten då av de ugnsbakade grönsakerna frågar ni? 

I morgon ska jag göra min variant av potatis och purjolökssoppa och återkommer då med bilder och recept..



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar