lördag 6 mars 2021

Färska, vietnamesiska vårrullar med magiskt god dipsås

Idag har jag äntligen gjort färska vietnamesiska vårrullar för första gången och sååååååååååå gott det blev.. inte sista gången detta lagas och enklare vad jag trodde men måste jobba lite på stabiliteten i rullningen 
Idag hade jag inte glasnudlar eller kyckling i mina.. men det ska jag ha nästa gång..

Blev så fräsch rätt Förberedelser: 30 Tillagningstid: 20

Ingredienser 1 person (blev 4 st )

1 morot
5 cm gurka
1 stång salladslök
Böngroddar
1/2 avokado
1 ark runda risark per vårrulle
25 g glasnudlar
Handfull räkor eller chilistekt kyckling

Dipsås med jordnötter:

0,40 dl jordnötssmör1/2 msk japansk soja
1/2 msk sesamolja
0,5 msk strösocker
0,5 lime, pressad saft
1 tsk finriven ingefära
1/2 dl vatten
1/2 tsk tahini
1 msk theriakisås

Instruktioner

Börja med att göra dipsåsen, låt dra 1 tim I rumstemperatur medan du förbereder vårrullarna.

Till vårrullarna: Skölj och strimla morötter och gurka i tunna, fina strimlor. Skölj och strimla salladslöken Skala och skär avokadon i mindre. Lägg fram böngroddarna

Koka glasnudlarna enligt paketets anvisningar, klipp dem i mindre bitar och lägg i en skål.

Fukta en kökshandduk eller stor skärbräda lägg på arbetsplats.. Fyll en rund form med uppkokt ljummet vatten och doppa de runda rispappren däri i cirka 15 sekunder.

Lägg över rispappret på den fuktiga handduken eller skärbredan och lägg önskad mängd fyllning på pappret, lite närmre dig än på mitten av pappret. Rulla ett varv, vik in ändbitarna, och rulla ihop vårrullen. Lägg över på serveringsfat.





Perfekt som plockmat om man är många och man bygger maten vid bordet..

Grymt gott 🙏🏻


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar