söndag 5 december 2021

Andra advent och Julsnaps 2021

Trevlig andra advent på er..

Förkylningar
 vik hädan.. och snälla backa Corona.. låt oss få en bättre jul..
Och som vanligt värnar jag om traditioner

Hade en fläskkarré som jag slängde ner i min crockpot och skulle bli en Polled pork - blev jul-inspererad kryddning 

Ner med fläskkarrén, en stor rödlök i bitar, 3 klyftor vitlök, 10 hela nejlikor, 2 lagerblad, 1 1/2 msk honung, salt och vitpeppar och 2.5 dl julmust.. 
Låg värme och 7 timmar.. 


Ta upp den, låt vila i ca 20 minuter
Tråda den sen medans den är varm.. 

Jag provsmakade med tortilla bröd och rödlök/tomat blandning med olja och balsamvinäger.. mums..

Jag kokade ner överbliven sky och ska i morgon ha köttet med sega såsen till ris..









Jul snaps 2021

Satt årets jul-snaps och gjort lite förändringar och hoppas det blir gott... 
I år tänkte jag testa med att låta allt bli kvar i flaskan och inte sila bort något..

Köpte in en 37 cl Special bränvinn som systemet tipsade om till att göra egen snaps på

Två 25 cl flaskor för det blir 2 smaker i år.. 
En önskan som jag ska ge bort=citron/lime touch/knivsudd honung, och min egna med ny komposition= apelsin/pomerans/citron/stjärnanis/knivsudd honung.. 

Till Nr 1 - citron använder jag:
Strimlor från en hel citron
Strimlor från 1/4 dels lime
Knivsudd honung
17 cl brännvin

Till Nr 2 - Anns test:
1 hel anis stjärna i bitar
Rivet skal från en halv apelsin
En lite bit pomeransskal 
Knivsudd honung
17 cl brännvin






Häll allt i flaska, låt stå i rumsvärme i 10 dagar
  • I år hittade jag bra flaska med bra kork för att det ska vara tätt..
  • Skaka om flaskan morgon och kväll.
  • De sista dagarna låt stå kallt

Ska bli spännande till julafton att smaka av dem båda..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar