lördag 31 oktober 2009

Kyckling med currysås och ris 4 port (tillagningtid: 2 timmar, kostnad: rätt billig)


Inköpslista:
1 Färsk kyckling ca 1,2 kg
2 kyckling eller höns buljongstärningar 1 gula lökar
1 liten klyfta vitlök
2 st morötter
1 palsternacka
vatten
1 msk margarin
Matlagningsgrädde
Mjölk (grön)
Curry, salt och peppar
Ris 




Tillagning:

Skölj kycklingen och dela den i fyra bitar, lägg i kastrull, häll över kallt vatten, koka upp.
Skumma av, ha i grönsakerna samt buljong, salt och peppar. Koka ca 35 min.
Ta upp kycklingen lägg att svalna på en tallrik som du sedan rensar. Sila av grönsakerna från buljongen. Spara 8 dl till såsen, frys in resten till annan gång då du istället använder köpt grillad kyckling.
Koka nu ris enligt resept på risförpakningen.
Ta 1 msk margarin, 2 msk idealmjöl rör ihop och späd med 4-5 dl buljong. Därefter ha i 1 dl matgrädde, curry och salt och peppar efter behag. Blir såsen för tunn ta lite mjöl till, blir den för tjock späd med mjölk. Koka upp och lägg i den rensade köttet. Servera när köttet blivit varmt.


Smaklig måltid..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar