lördag 31 oktober 2009
Spansk kycklinggryta med saffran 4 port (tidsåtgång: 1 timme, kostnad: rätt billig)
Inköpslista:
Färsk kyckling el. kycklingklubbor el. kycklingfileer - ca 1 kg
2 gula lökar
1 liten klyfta vitlök
3 st paprikor (en av varje färg -gul, röd, grön)
1-2 paket saffran
2 kyckling eller höns buljongstärningar
3 msk olja
Pasta av något slag - spagetti eller tagliatelle
1,5 liter kokande vatten
Salt och peppar
Tillagning:
Börja med att skölja av kycklingen och torka den.
Koka upp ca 1,5 liter vatten i en kastrull.
Skär alla grönsakerna och bryn i dem i en stekgryta med lite av oljan - därefter lägg över i en stor kastrull.
Därefter bryner du kycklingen - därefter lägg över i den stora kastrullen.
Smula ner buljong tärningarna samt häll i saffranet, häll på det varma vattnet.
Koka med små bubblor i 25-30 minuter. Har mycket av vattnet kokat bort häll i lite uppkokat varmt vatten till.
Häll i spagettin, låt koka ytterligare 8-12 min.
Färdigt att servera, smaklig spis ;-)
Etiketter:
Huvudrätt,
Kyckling/Fågel,
Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar