1 1/2 kg fryst nötkött rostbiff eller innanlår
Potatis
Grädde
Mjölk
Färsk vitlök
Italiensk salladskrydda eller provencal kryddor
Lag:
1 liter vatten
1 dl salt
1 tsk socker
½ tsk krossade svartpepparkorn
1 lagerblad
Tillagning köttet:
Låt köttet långsamt tina på svag värme i ugnen (75-100°). Det tar cirka 10 timmar för 1 kg och 11 timmar för 1½ kg. Använder man köttermometer är 70° lagom innertemperatur.
Koka lagen och lägg det varma köttet i den heta lagen. Låt stå och svalna i 5 timmar. Ta upp köttet, svep in det i folie och förvara det i kylskåp tills det ska skäras i tunna skivor (som rostbiff).
Låt köttet långsamt tina på svag värme i ugnen (75-100°). Det tar cirka 10 timmar för 1 kg och 11 timmar för 1½ kg. Använder man köttermometer är 70° lagom innertemperatur.
Koka lagen och lägg det varma köttet i den heta lagen. Låt stå och svalna i 5 timmar. Ta upp köttet, svep in det i folie och förvara det i kylskåp tills det ska skäras i tunna skivor (som rostbiff).
Tillagning potatisgratäng:
Skala potatisen och skiva tunnt. Lägg i en ungsfastform, skiva 3 klyftor vitlök och blanda i. Krydda med salt, italenska salladskryddan. Rör runt, häll på grädden som du spett ut med mjölk så det täcker potatisen. Grädda i ugnen 175 gr i ca 1 timme. Rör om då och då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar