söndag 17 maj 2015


Alla har vi rester...


Har en mycket kreativ, finurlig, återanvändande 3 barns mamma Mia som tänker härligt utanför ramarna i min vänkrets.

Haft nöjet att följa hennes liv sen hon var 8 år gammal och hade äran att bisitta som hennes barnvakt när hon var liten.. 
Senare i livet blev hon kollega och efter att den anknytningen bröts finns hon kvar i sfären som vän och följer henne via FB..

Iom hennes inlägg idag på FB ang rester och hon har samma tankar och ovilja som jag att man slänger onödigt mycket mat/rester som man faktisk kan återbruka :) piffa till så att säga..
Så skapar jag härmed en etikett som får heta "Återbruk av rester" och hennes inlägg och tips om korvbröd blir första inlägget 

~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ -
Meh! Hade lagt upp det här som ett slippa-slänga-tips på en sida.
Men det togs bort! Skulle väl ha skrivit att jag "hittat" ingredienserna i skogen.
Och sen skulle jag nog ha målat korvbrödet vitt. Tycks vara ett ett hållbart återbruk i mångas ögon. JAG tycker iaf att min ide var bra. *känner mig smått irri över ett pytte-problem*



-------

Ett slags återbruk ;)


Korvbröd som blir över brukar man ju slänga in i frysen fast man vet att dom aldrig blir det dom varit när de tinat upp igen.


Piffade istället till mina left-overs i ugnen till snacks med lite färska kryddor, soltorkade tomater, salt, olja, smör, vitlök o ost.
Körde dom i 200 grader i 8min (varmluft)

Blev så pass godkänt här hemma att jag fick göra mer.

// Mia

~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ - ~ -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar