lördag 2 maj 2015

Kyckling med Crème fraiche Paprika & chili

Kyckling med Crème fraiche Paprika & chili 

TID= >20 min          PRIS = budget

Kyckling kan man göra mycket med...

Har man bråttom är denna rätt snabb att fixa till och är smakrik och mättande

I receptet finns även en mildare variant beskriven för barn..


Vad behövs (inom parentes ca 4 portioner):
4 st kyckling filer färsk eller fryst
1 paket pasta (färsk tar bara 3 min att koka)KycklingbuljongCayenepeppar (uteslut till barnvarianten)
Vitpeppar
Salt

För barnvariant (mildare smak)1 burk crème fraiche Paprika & chili + 1 burk minifraicheFör vuxen varianten (Stark smak) + 2 burkar crème fraiche Paprika & chili


Tillagning:
Börja med att sätta på vattnet för pastan.
Skär kyckling filerna i tunna skivor, fräs upp med lite olja i tex en wokpanna eller i en traktörpanna. Se till att kycklingen är genomstekt.Under tiden lägg i pastan i det kokande vattnet.Häll på ca 2 msk flytande kycklingbuljong, lite salt, vitpeppar, bägge créme fraiche burkarna över den stekta kycklingen.
Låt koka upp, späd med lite vatten om den blir för tjock
Så snart pastan är klar servera genast.
Passar ej att frysa, skär sig gärna vid uppvärmning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar