Kyckling med currysås
TID= >2 tim PRIS = budget
Bilden tagen från ICA.se :) |
En favorit är kyckling med currysås
Kan göras som långkok, på en timme eller snabbvarianten.. så beroende på vilken tillagning och grundval av kycklingen smakar det lite olika..
Jag föredrar den kokta kycklingen som smälter i munnen och man får god buljong till såsen.
Vad behövs (ca 4 portioner):
> 2 tim - 1 Färsk kyckling ca 1,2 kg
> 1 tim - 4 st kyckling filer färsk eller fryst
> 20 min - snabbvariant, använd köpt grillad kyckling)
2 st kyckling eller höns buljongstärningar
1 gula lök
1 liten klyfta vitlök
2 st morötter
1 palsternacka
vatten
1 msk margarin
Matlagningsgrädde
Mjölk (grön)
Curry
Salt och peppar
Ris
Tillagning:
Smaklig måltid..
1 gula lök
1 liten klyfta vitlök
2 st morötter
1 palsternacka
vatten
1 msk margarin
Matlagningsgrädde
Mjölk (grön)
Curry
Salt och peppar
Ris
Tillagning:
- Skölj kycklingen och dela den i fyra bitar, lägg i kastrull, häll över kallt vatten, koka upp.Skumma av, ha i grönsakerna samt buljong, salt och peppar.
Koka ca 35 min.Använder man fileér så gör samma men koktiden brukar vara 20-25 min beroende på om den är färsk eller tinad, halvtinad lägg till 5-10 min på koktiden. - Ta upp kycklingen lägg att svalna på en tallrik som du sedan rensar.
- Sila av grönsakerna från buljongen. Spara 8 dl till såsen, frys in resten till annan gång då du istället använder köpt grillad kyckling.
- Koka nu ris enligt recept på förpackningen.
- Ta 1 msk margarin, 2 msk idealmjöl rör ihop och späd med 4-5 dl buljong. Därefter ha i 1 dl matgrädde, curry och salt och peppar efter behag.
Blir såsen för tunn ta lite mjöl till, blir den för tjock späd med mjölk. - Koka upp och lägg i den rensade köttet.
- Servera när köttet blivit varmt.
Smaklig måltid..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar